Rostaggens kennel.

Jag valde Australisk Kelpie, därför att jag tyckte om deras glada humör, och för att det är en frisk ras.

Jag valde kennelnamnet efter stamtiken Hessies lynne. Hon kan vara ljuv som en ros, men också "taggig".

 

 

Britt och Clara har fått in fåren i fållan

En presentation.

Jag är nybliven pensionär och nu också  nybliven delägare i Rostaggens kennel. Jag har varit kelpieägare oavbrutet sedan 1979. Min första kelpie kom direkt från Australien och hette Spectre Breezette, men kallades Lisa.

När hon var nästan 2 år gammal kom en 5-månaders kelpiehane in i familjen. Han hette Babar och var son till en av de första kelpies som kom till Sverige, Byrosi Barkem.

Lisa fick under 80-talet fyra valpkullar, två med en hane som hette Baltazar, en med hennes stora kärlek Smurfen (Working Kelpie efter en Elfinvaletik) där jag behöll en hane, Egon, och till sist en icke planerad kull (två valpar) med Babar. Från denna sista kull blev den ena hanen, Eje, sedan avelshanne  och pappa till många valpar.

Under alla dessa år har vallningen legat mig närmast om hjärtat, och både Lisa och Babar samt flera av valparna blev godkända på Lokalprov i Svenska Vallhundsklubbens regi. Lisa och Babar tävlade även på SVAK-s ÖK-tävlingar och nådde båda upp till 2:a pris-nivån.

När till sist Lisas valp Egon dog (Lisa och Babar var då borta sedan länge), köpte jag Leagårdens August som 10 år gammal fick en bakterieinfektion på hjärtklaffarna och dog 2004 ungefär samtidigt som Rostaggens Clara föddes.

Vid det laget hade jag inte tänkt att det skulle bli så mycket mer vallning för mig, men Clara tyckte annorlunda, och nu är jag i full gång igen, både med Clara och Evallens Black Prince Charming som är född 2006. Min förhoppning är att både Clara och Prince skall klara SVAK-s vallhundsprov, som numera är betydligt mer avancerat än det gamla Lokalprovet.

Med Claras första valpkull Rostaggens G-kull har jag fått en återkoppling till mina första kelpies, eftersom mormorsfar till valparnas pappa Evallens Red & Tan Oongarra är just den Eje som nämns här ovan.